Новата бескаматна кредитна линија „Ковид 4“

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, министерот за финансии, Фатмир Бесими и извршниот директор на Развојната банка на Северна Македонија, Кире Наумов денес на прес-конференција ја промовираа новата, бескаматна кредитна линија „Ковид 4“, за која компаниите ќе може да аплицираат од 15 јули.

https://finance.gov.mk/2021/07/07/%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%9C%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D1%81/